Tippek a problémamentes vásárláshoz

 1. 1
  Érdemes közvetlenül az importőrtől, kereskedőtől vásárolni, mint magánkézből, mert nagyobb készletből egy gyakorlott kereskedő néhány kérdést feltéve a feladatoknak megfelelő típust fogja ajánlani.
 2. 2
  Azonban ne vásároljanak olyan kereskedőtől, akinél a legkisebb gyanú is felmerül, hogy nem a vásárló érdeke szerinti gépet ajánlja. Egy korrekt kereskedő esetleg magáról a gépvásárlásról is lebeszéli az érdeklődőt, ha felismeri, hogy a rendelkezésre álló összeg kevés, esetleg nem tud az elvárásoknak megfelelő kistraktort ajánlani.
 3. 3
  Ne vásároljanak átvizsgálatlan, a konténerből épp csak kikerült traktorokat. Érdemes megvárni azt a kis időt, amíg hozzáértő kezek kijavítják a kisebb hibákat, beállítják, ellenőrzik a traktort, leszervizelik, új akkumulátorral szerelik föl. Ezeket otthon úgyis el kellene végezni, csak a munkadíj spórolható meg, mert olajra, szűrőre, akkumulátorra, gyakran szimmeringekre így is, úgy is szükség van, viszont rutinos, hozzáértő ember végzi el ezeket a feladatokat. Egy nem üzembiztos traktor pedig csak bosszúságot okoz, nem várt leállásokkal pont akkor keseríti meg tulajdonosa életét, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.
 4. 4
  A traktorok értéktartása sokkal jobb, mint a személyautóké. Nem ritkán akár 5 év múlva is eladható egy kistraktor a korábban érte kifizetett összegért. E miatt szintén inkább importőrtől, kereskedőtől érdemes vásárolni Japánból frissen érkezett, leszervizelt, üzembiztos gépet. Egy magánkézben lévő, már évek óta Európában használatban lévő traktor általában rosszabb állapotú. Tisztelet a kivételnek, de kötelező szervizek hiányában nagyon sokan elhanyagolják a kistraktorokat. A japán ember mentalitása, precízsége nem engedi, hogy éveken keresztül szűrőcsere nélkül használjon egy traktort. A tapasztalatok szerint egy kistraktor kevésbé amortizálódik a Japánban eltöltött 10-15 év alatt, mint az Európában eltöltött további 5 év alatt. Egy Japánból frissen érkezett, az elvégzendő feladatokra megfelelő kistraktor ha megkap mindent, amire szüksége van, és ez nem sok, akkor évtizedekig megbízható társa lesz gazdájának.